miércoles, 28 de enero de 2009

Europa Cantat














A Concert (National Gallery,London)
about 1485-95
COSTA, Lorenzo, about 1459/60 - 1535


Acabe de completar la inscripció per a l'Europa Cantat (festival coral europeu que se celebra cada tres anys) que tindrà lloc a Utrecht el proper juliol. Enguany, recuperem la tradició de compartir vacances cantant amb moltíssima gent d'arreu del món, de tota edat i condició, als qui ens uneix el cant coral i les ganes de fer nous amics i passar-ho bé fent música. L'any 2006 vam canviar el darrer festival a Mainz (Alemanya) per un deliciós viatge en família per la Toscana. Inoblidable.

Ens hem inscrit al taller del Te Deum de Handel, obra que va estar composada expressament per a celebrar el tractat de pau que allí es signà l'11 d'abril de 1713, el Tractat d'Utrecht. Certament una data que, com a hereus de la Corona d'Aragó, i tenint en compte el que va suposar per a nosaltres aquest acord, signat com a fi de la Guerra de Successió Espanyola, no és precisament per a commemorar... Ja em perdonareu, però és que la música barroca és fantàstica, i Handel és un dels meus compositors favorits...

Si l'unim a uns músics i cantants excel·lents i a una producció molt trencadora del Royal Danish Theatre *, ací teniu 10 minuts per a aparcar la feina i recrear-vos:
* (Si entreu a la web del RDT i busqueu Giulio Cesare,
trobareu unes fotografies magnífiques d'aquesta producció
fetes per Martin Mydskov Rønne)





Giulio Cesare production in the Royal Danish Theater, 2004/05.
Compositor: Georg Friedrich Handel
Giulio Cesare: Andreas Scholl
Cleopatra: Inger Dam-Jensen
Cornelia: Randi Stene
...
Director de l'orquestra: Lars Ulrik Mortensen
Concerto Copenhagen
(Si voleu saber més sobre l'escenografia, és de Francisco Negrin)
...
Com a segona i tercera opció, en el cas que no m'admeten en aquest taller, faré música romàntica (Mendelssohn) o bé un Stabat Mater del galès Karl Jenkins (el creador d'Adiemus y The Armed Man, A Messe For Peace, entre d'altres), per poder treballar amb orquestra.



A banda de la música, està la ciutat: Utrecht. Per ella sola ja mereix una visita, però els museus de la zona en són un altre dels principals alicients. A menys d'una hora es troba una de les millors col·leccions d'art modern (amb molts Van Gogh, per suposat), i no cal anar a la capital ni a Amsterdam. Si no coneixeu el Kröller Müller, no us podeu ni imaginar el que us esteu perdent, tant pel contingut, com pel lloc on s'exposen les obres: 5.500 ha. de Parc Natural ("The Hoge Veluwe"), i al centre, el museu. Per recórrer tot el jardí d'esculptures, pots llogar una bicicleta. Al final del trajecte, vora el llac, està el pavelló privat de caça dels Kröller-Müller, St. Hubertus: una altra meravella. Hi vam estar a principis dels 90, i estic desitjant tornar....

1 comentario:

  1. Gràcies per les recomanacions i bon viatge de bona bestreta...!!

    Per a mi enguany es presenta pobre en viatges...això de no tindre faena és una putada ara, i sense diners ja ho diuen... 'home net, home quet'.

    salut!!!

    ResponderEliminar

Benvingut/Bienvenido/Welcome/Bem-vindo/Benvenuto/Bienvenu/Willkommen